LIGNOLOC® – Maailman ensimmäinen täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kiinnitysjärjestelmä massiivipuurakenteisiin

BECK fastener groupin kehittämä, Maailman ensimmäinen sarjatuotettu puinen naulajärjestelmä on valmistettu pyökistä. Naulojen vetolujuus vastaa alumiinikiinnittimiä ja niitä voidaan käyttää massiivipuurakenteiden kiinnittämiseen, pääosin jopa ilman esiporausta. Niiden etuihin kuuluu mm. teräs- tai alumiinikiinnikkeistä tuttujen lämpösiltojen sekä korroosiovaikutusten merkittävä väheneminen. Kiinnitetty materiaali on myös myöhemmin muotoiltavissa ja työstettävissä, ilman että työstötyökalut kuluvat merkittävästi.

LIGNOLOC® – tarjolla loistopotentiaali kestävään rakentamiseen ja elämiseen.

 1. Nopea ja yksinkertainen käyttää

  Kiinnitetään paineilmakäyttöisillä FASCO® -rullanaulaimilla.

 2. Lähes vesitiivis

  Koneellisesti tehty kiinnike ei ime itseensä merkittäviä määriä vettä.

 3. Korkea pitovoima

  Pyökin luontainen korkea ligniinin määrä auttaa kiinnikkeen hitsautumisessa materiaaliin. LIGNOLOC®-naulojen kärjen erityinen muotoilu ja suuri kitkasta syntyvä lämpö koneellisesti kiinnitettäessä, saavat puunaulan ligniinin hitsautumaan ympäröivän puun kanssa ja muodostamaan aineiden välisen liitoksen.

 4. Homevapaa kiinnitys

  Tuotantoprosessin aikana lisätty homeenesto lisää kiinnittimen käyttöikää. LIGNOLOC®-puunaulat eivät ruostu ja niiden erityinen koostumus tekee niistä vastustuskykyisiä turvotuksille ja sienitartunnoille. Ne soveltuvat käyttöluokkiin 1 + 2 Eurokoodin 5 / DIN EN 1995-1-1 mukaisesti.

 5. Ei ruostejäämiä

  Ei valumia tai ruostejälkiä, koska puusta ei muodostu teräskiinnikkeissä tyypillistä korroosiojälkeä.

 6. Ympäristöystävällisempi vaihtoehto teräskiinnikkeille

  Koska pyökkipuu on yleisesti saatavilla oleva puulaji ja uusiutuva raaka-aine, se on erityisen hyvä ympäristötasapainomme kannalta ja täydentää ekologista lähestymistapaa puurakentamiseen.

 7. Nopeampi asentaa kuin puutapit

  Vain harvoin on tarvetta esiporata kiinnitettävää materiaalia. LIGNOLOC®-puunaulat ammutaan paineilmalla. Tämä eliminoi pääosin esiporauksen ja liimaamisen tarpeen, toisin kuten puutapeilla, mikä säästää aikaa ja rahaa.

 8. Ei liimaustarvetta

  Naula kovetetaan pyökistä puristamalla solurakenne ja vahvistamalla sitä hartsilla. Tämä mahdollistaa myös kestävyyden – sekä sisällä että ulkokäytössä. Pyökin pystysuora kasvu antaa sille homogeenisemmän solurakenteen ja ammuttaessa aktivoituva ligniini hitsaa liitoksen yhteen.

 9. Valmistettu Eurooppalaisesta pyökistä

  Tuotannosta kierrätykseen, LIGNOLOC®-puunaulat erottuvat edukseen ympäristöystävällisistä ominaisuuksistaan. Vanhasta puusta valmistetut LIGNOLOC®-puunaulat sulautuvat puurakenteeseen, eikä niitä tarvitse peitellä asennuksen jälkeen. Säästät aikaa ja se tekee puun kierrätyksestä vieläkin houkuttelevamman. Eurooppalainen pyökki on uusiutuva raaka-aine, jolla on lyhyet kuljetusmatkat. Nova-instituutin tutkimuksen mukaan LIGNOLOC®-puunaulojen osuus kasvihuonepäästöistä on vain 25% verrattuna teknisesti vertailukelpoiseen teräsnaulaan.

 10. Parempi palosuojaus

  Ei siirrä lämpökuormaa rakenteeseen teräskiinnikkeen tavoin joten eristysarvot ovat paremmat.

 11. Vetolujuus alumiinikiinnikkeen tasolla

  ~250N/mm2 vetolujuus muodostuu puun luonnollisesta epätasaisesta pinnasta ja vastaa alumiinista valmistettuja kiinnittimiä

 12. Vähemmän työkalun kulumista

  EI enää rikkoutuneita höylänteriä, pyöröteriä eikä hiomatuotteita, jotka osuvat rakenteessa olevaan teräskiinnittimeen.

Puu on elävä materiaali – LIGNOLOC® elää sen mukana ,metallivapaana ja kestävänä.

BECKin LIGNOLOC®-järjestelmä avaa sinulle lukemattomia sovellusvaihtoehtoja – olipa kyseessä sisätilat, katetut ulkotilat tai korroosiolle alttiit alueet:

Laminoidut puurakenteet ja massiivipuiset seinäjärjestelmät
„ Massiivipuurakenteet
„ Koristeelliset sisustuspuut
„ Puiset kalusteet
„ Saunarakenteet
„ Lattiat: OSB ja lankkulattiat
„ Kierrätyspuu
„ Veneet
„ Puiset arkut
„ Levyjen kiinnitykset
„ Ja paljon muuta…

LIGNOLOC® – puunaulat ovat ihanteellinen vaihtoehto kalustetöissä antaen rakenteelle viimeistellyn ja huolitellun ulkonäön sekä sisä- että ulkokäytössä (katetut alueet).

KÄYTTÖ TEOLLISUUDESSA – Säästää aikaa ja yhdenmukaistaa rakenteita

LIGNOLOC®-puunaulojen ekologisia ja toiminnallisia etuja voidaan hyödyntää myös teollisesti. LIGNOLOC®- kiinnittimiä voidaan kiinnittää sekä LIGNOLOC®-käsikäyttöisillä paineilmanaulaimilla että FASCO® LIGNOLOC® -naulauspäillä automaattisissa järjestelmissä. Käyttökohteina teollisuudessa on mm. CLT-rakenteet, massiivipuiset seinäjärjestelmät sekä lavatuotanto.

Voit lukea LIGNOLOC®-järjestelmästä lisää klikkaamalla tästä (engl.)

Ladattavan esitteen saat tästä

Menu