Miten säästää aikaa ja rahaa sekoittamisessa?

  1. Kaikkea voi sekoittaa yhdellä ja samalla vispilällä.


    Vispilät pyörivät joko nostamalla massaa astian pohjalta (nostava) , upottamalla sitä pinnasta (laskeva) tai pelkästään rikkomalla paakkuja (leikkaava). Jos käytät yhtä ja samaa vispilää jokaista sekoitusmateriaalia varten, mitätöit eri rakennusmateriaalien erilaiset sekoitusvaatimukset. Käyttämällä väärää sekoitusvispilää materiaali ei sekoitu tasaisesti kauttaaltaan, lopputulos ei olekaan haluttu ja hävikki kasvaa.

  2. Voit sekoittaa samalla tavalla lähestulkoon kaikkea


    Esimerkiksi: itsetasoittuvat yhdisteet tarvitsevat leikkaavan sekoitustavan, kuten Collomix KR -sarjan vispilän. Tavallisen laastivispilän käyttö itsetasoittuvilla yhdisteillä ylittää massan sekoitusajan jolloin massa alkaa jo kuivumaan sekoituksen aikana, jää paakkuiseksi tai sisältää lopputulokseen vaikuttavia, ylimääräisiä ilmakuplia. Lisäksi kierrosnopeudella sekä sekoituskoneen teholla on merkitystä lopputulokseen, sillä monet massat ovat nykypäivänä entistä nopeammin kuivuvia ja yleisesti ottaen entistä tarkempia oikeasta sekoitustavasta.

  3. Oikean kokoinen ja -muotoinen sekoitusastia.


    Oikean kokoinen sekoitusastia voi myös vaikuttaa sekoitustulokseen. Kun valitset sekoitusastiaa, ota huomioon koko sekoitusmäärä. Jos valitset liian pienen sekoitusastian, materiaali voi roiskua astiasta sekoituksen aikana tai joudut tekemään sekoituksen monessa osassa joka luo tarpeetonta työtä ja kuluja. Liian pieni astia myös usemmiten sotkee tarpeettomasti työympäristöäsi ja johtaa myös tarpeettomaan materiaalihukkaan. Oikean sekoitusastian koon tunnistamiseksi varmista, että vispilän koko profiiliosa on kokonaan peitetty sekoitettavalla materiaalilla.

  4. Tarkista sekoitettavan materiaalin oikea sekoitustapa ENNEN sekoittamista.

    Monet tavanomaiseltakin vaikuttavat rakennusmateriaalit saattavat tarvita erikoistuneen sekoitustekniikan. Ennen sekoittamista sinun olisikin syytä tutustua sekoitettavan materiaalin ohjeisiin ja teknisiin tietoihin. Ensin vesi ja sitten pulveri vai toisinpäin?
    Jos esimerkiksi sekoitat kaksikomponenttisia reaktiohartsilaasteja pelkän tavanomaisen porakoneen ja tavallisen vispilän kanssa, voit mahdollisesti aiheuttaa huomattavia rakenteellisia vahinkoja. Kun sekoitetaan 2 -komponenttisia materiaaleja, oikea sekoitustekniikka on valittava erittäin huolellisesti. Muuten materiaalin kovettumisen jälkeen voi ilmetä ongelmia, kuten tahmeita kohtia. Siksi on suositeltavaa sekoittaa molemmat komponentit (hartsi ja kovete) erillisiin sekoitusastioihin ennen molempien materiaalien lopullista yhdistämistä. Ja jos lisäät kvartsihiekkaa seokseen, sinun on harkittava pakkosekoittimen käyttöä.

  5. Puhtaat työkalut

    Käsi sydämmelle, jäikö vispilä puhdistamatta viimeisellä käyttökerralla? Et ole ainoa, tätä tapahtuu valitettavan usein ja asia korjataan koputtelemalla “enimmät pois”. Jos tämä kuulosti tutulta, sinun kannattaisi kiinnittää asiaan huomiota tai voi käydä niin, että kuivuneet materiaalijäämät voivat irrota ja osa tai jopa kokonainen erä sekoitettavaa materiaalia on käyttökelvotonta. Vielä pahempaa on, että useat kuivuneet materiaalikerrokset voivat tehdä vispilästä kokonaan hyödyttömän. Lisäksi lisääntynyt sekoitusaika ja erittäin likaiset sekoituslavat on vaihdettava paljon useammin, mikä tuo nopeasti lisää turhia kustannuksia. Helpoin tapa pitää vispilästä huolta on puhdistaa se nopeasti sekoitustyön jälkeen vaikka Collomix–pesuastialla!

  6. TUNNISTA SEKOITUSVIRHEET JA KORJAA NE- Säästät työaikaasi ja rahaa joka työmaalla! #mixingsolutions #collomix
Menu